Valentínska ponuka kníh plná romantiky

Ak kupujete darček pre romantickú dušu, ktorá má rada zamilované príbehy, jedna z týchto kníh ju určite veľmi poteší. Knihy majú romantický a zamilovaný dej, do ktorého hneď vpadnete a nebudete chcieť s čítaním prestať.

Pripravili sme pre vás niekoľko tipov na valentínske čítanie:

Slnko v daždi

Slnko v daždi

Príbeh rozpráva o citlivej a vnímavej mladej žene Laure, ktorá nenachádza pochopenie u rodiny. Sama si predstavuje svoj život úplne inak, kde sa môže sama a slobodne rozhodovať. Verí, že sa oplatí bojovať za svoje sny až do posledného dychu. Veď kto nesníva a nebojuje, akoby ani nežil… Počas svojho života a vzťahu s jej panovačným otcom a mužom, ktorého miluje Laura príde k mnohým zisteniam, ktoré ju nielen zrazia k zemi, ale aj ju donútia prehodnotiť niektoré priority. Či dokáže vstať a ísť si za svojím šťastím aj naďalej alebo sa podriadi okoliu, sa dozviete v štrnástej knihe Márie Ďuranovej: Slnko v daždi.

Dvaja v jednom srdci

Dvaja v jednom srdci

Lydia Birdová tvorí pár s charizmatickým Freddiem Hunterom už desať rokov a verí, že ich láska je večná a nezničiteľná. Avšak v živote ju postihne tragédia v deň jej dvadsiatych narodenín. V deň, kedy Freddie zahynie pri dopravnej nehode Lydia padne na samé kolená a jedinou útechou sú lieky, ktoré ju privedú do sveta, kde je Freddie stále nažive. Do sveta, kde sa hrôzostrašné udalosti posledných mesiacov nestali. Avšak je otázkou, ako dlho vydrží žiť na dvoch miestach naraz, a čo ak sa únikmi do vysnívaného sveta pripravuje o možnosť vyliečiť si zlomené srdce a opäť nájsť lásku? Odpovede nájdete v knihe od  Josie Silverovej: Dvaja v jednom srdci. 

Rovnica lásky

Rovnica lasky

Kniha rozpráva o Stelle Lanovej s mimoriadnymi schopnosťami, s ktorými dokáže predvídať zákaznícke správanie pomocou zložitých algoritmov. Avšak v schopnostiach v randení nevyniká a výrazne zaostávajú za priemerom normálnej tridsiatničky. Ku všetkému jej to sťažuje Aspergerov syndróm a pri francúzskych bozkoch sa cíti veľmi nepríjemne. Napokon usúdi, že potrebuje získať cvik, ideálne s profesionálom, a tak si najme spoločníka Michaela. Vietnamsko-švédsky fešák vyzerá ako vystrihnutý z filmovej scény a ovláda východné bojové umenia. Keď za ním Stella príde s rozvrhom lekcií, prisľúbi jej, že spolu odškrtnú všetky políčka – od predohry až po polohy za hranicou misionárskej. Viac sa dočítate v knihe od Helen Hoangovej: Rovnica lásky. 

Trh lasky

Trh lasky

Príbeh sa odohráva v pestrofarebnom ruchu Vietnamu kde sa stretla Celine s Patrickom a prežili spolu štyri dni plné šťastia. Nakoniec ich rozdelila realita a Celine si ďalej žila svojím životom. Keď Patricka znovu náhodou zbadala na rušnej londýnskej ulici, zrazu jej na ničom inom nezáležalo a podala žiadosť o rozvod. Pri prekonávaní svojich pocitov, sa rozhodla upriamiť na svoju dcéru a zoznamovacej agentúre, ktorú založila. Cesty Celine a Patricka sa však opäť skrížili. Je im súdené dať sa znovu dokopy? Alebo Celine skôr túži dať druhú šancu svojmu bývalému manželovi Mikovi? Pretože stará láska nehrdzavie. V knihe od Carol Masonovej: Trh lásky, nájdete mnoho nádherných citátov známych osobností o láske. 

Skrátka sa zamilujte

Skratka sa zamilujte

Frankie Rosová zúfalo túži po láske a po vzťahu. Stačilo by aj rande s napoly normálnym mužom, no šťastie jej zatiaľ nepraje. Jedného dňa sa rozhodne, že vezme osud do svojich rúk a inšpiruje sa prácou v kníhkupectve. Tam sa pustí do experimentu v snahe nájsť si spriaznenú knihomoľskú dušu. Má plán rozmiestniť do vlakov, električiek a autobusov obľúbené knižky so svojimi kontaktnými údajmi, aby prilákala inteligentného, očarujúceho a sčítaného muža svojich snov. Avšak náhle spozná Sunnyho a neplánovane ho pobozká. Frankie má rada starú dobrú klasiku, zatiaľ čo Sunny číta literatúru pre mládež. Navyše, jej knižná zoznamka spôsobí medzi ľuďmi ošiaľ a s nápadníkmi sa odrazu roztrhne vrece. Ako to dopadne sa dozviete v knihe od Ali Bergovej, Michelle Kalusovej: Skrátka sa zamilujte. 

Vrásky z lásky

Vrasky z lasky

Príbeh je o Rae Wallaceovej, ktorá nechce riskovať, aby sa znovu zamilovala. Radšej by sa utopila v sude rulandského sivého a potom sa dala zjesť svojmu bíglovi aj za cenu toho, že nepôjde na svadbu svojej najlepšej priateľky. Pracuje ako učiteľka prváčikov a zároveň píše román, ktorý jej už dlho leží v zásuvke, preto nemieni strácať čas s mužmi. Najlepšie kamarátky ju presvedčia, aby skúsila nájsť svoju lásku online. Rae je skeptická, ale je odhodlaná dokázať im, že pokiaľ ide o mužov, nie je priveľmi vyberavá. Nakoniec nastrafí na profil, ktorý patrí nebezpečne príťažlivému kolegovi z práce a ocitne sa po uši v problémoch… Viac si prečítate v knihe od Ricki Schultzovej: Vrásky z lásky.

Stačí iba dotyk

Staci iba dotyk

Jubilee Jenkinsová trpí nevšednou chorobou: je alergická na ľudský dotyk. Keď na strednej škole takmer prišla o život po prvom bozku, stala sa samotárkou. Po matkinej smrti však nútená postaviť sa zoči-voči svetu a jeho nástrahám. Zamestná sa v knižnici, kde sa zoznámi s účtovníkom Ericom a s jeho adoptívnym synom Ajom. Chlapec prežil traumu, lebo rodičia mu zahynuli pri páde lietadla a viní sa z toho. Eric sa musí vyrovnať s Ajovou labilnou povahou a pritom rieši rodinné problémy s dcérou z prvého manželstva. Aj Eric sa spriatelí s Jubilee, v ktorej nájde oporu, a zaľúbi sa do nej. Zaumieni si, že si k nej nájde cestu prostredníctvom kníh a že ju naučí milovať život. Stačí iba dotyk, aby bol šťastný. Stačí iba dotyk, aby zomrela. Stačí iba dotyk a príbeh o láske dvoch ľudí vás chytí za srdce a nepustí až do poslednej strany. Prečítajte si v knihe od Colleen Oakleyovej: Stačí iba dotyk. 

Nevesta na skúšku

Nevesta na skusku

Zaujímavý príbeh o Khai Diep, ktorý necíti takmer nič. Cíti podráždenie, keď mu ktosi premiestni veci alebo spokojnosť, keď do posledného centa sedia účtovné knihy. Khai je autista a rozhodne sa vyhýbať romantickým vzťahom. Avšak jeho matka to vezme do vlastných rúk a vráti sa do Vietnamu, aby mu tam našla nevestu. Esme Tranová, dievča americko-vietnamského pôvodu mala odjakživa pocit, že nikam nepatrí. Keď sa jej naskytne príležitosť vydať sa za Američana, chopí sa jej za účelom zmeniť život svojej rodine. No zdá sa, že lekcie lásky fungujú, ale len v Esminom prípade. Beznádejne sa zamiluje do muža, ktorý sa domnieva, že jej náklonnosť nikdy nedokáže opätovať. Esme musí Khaia presvedčiť, že láska má mnohé podoby. Khai zase musí vyriešiť hlavolam vlastného srdca, kým Esme opustí krajinu a vzdiali sa mu až na druhú stranu oceána. Prečítajte si knihu od Helen Hoangovej: Nevesta na skúšku

Afrodiziaká v slovenskej kuchyni

Afrodiziaká v slovenskej kuchyni

Na otázky, ako prežívame zaľúbenosť? Milujeme srdcom alebo naozaj ide láska cez žalúdok? Znamená pre nás láska aj dobré jedlo, keď ho doma pripravíme pre svojho milého či milú? Prečo sa súčasťou jedál oddávna stali afrodiziaká? Všetky  odpovede nájdete v knihe, ktorú držíte v ruke. Ponúkame vám niekoľko desiatok receptov, ktoré napísali zaľúbenci na Slovensku pre vyvolených svojho srdca. Ide o jednoduché, chutné a na lásku účinné recepty. Aj keby mal niekto obe ruky ľavé, v stave zaľúbenosti vykúzli podľa nich famózny pokrm, na ktorý jeho partner či partnerka nikdy nezabudne. V Knihe od Kataríny Nádaskej: Afrodiziaká v Slovenskej kuchyni nájdete veľa inšpirácii na Valentína.