RECENZIA: Želám si Vianoce každý deň

Tešíte sa na Vianoce?

Už vás pochytila vianočná nálada? Ja mám pocit, že ešte len včera skončilo leto, no opak je pravdou - všade na mňa číha vianočná výzdoba, v obchodoch už stoja stromčeky a vydavateľstvá lákajú s knižnými novinkami o Vianociach.

Zárukou sviatočného čítania sú vždy knižky z Fortuna Libri. Každoročná dávka nás na Vianoce naladí alebo poteší priamo v tých magických dňoch.

Viete si predstaviť, že by boli Vianoce každý deň?

Nuž, viacerí si povieme, že by to bolo pekné, no aby si zachovali svoje čaro prídu len raz do roka. Každý ich túži tráviť s najbližšími, aj partia úplne neznámych ľudí, ktorá sa po snehovej kalamite ocitne v opustenom penzióne vo Figovom údolí. Pri kozube a dobrom koláči sa z neznámych stávajú priatelia a delia sa spolu nielen o jedlo či teplo, ale aj životné príbehy. Či už je to manželský pár, ktorý sa stretne, aby podpísal rozvovodé papiere, či starší pár ktorých Vianoce majú smutne trpkú príchuť, alebo mladá žena neopätovane zaľúbená do svojho šéfa. Čas si krátia rozhovormi, hrami či vianočnými dobrotami a všetci tak akosi tajne dúfajú, že napriek tomu, kde uviazli, budú ich Vianoce časom zázrakov.⁣

Milý vianočný príbeh, ktorý vás celkom určite naladí na zimu a sviatky - inak to ani nejde, keď neustále vnímate tú horu snehu za oknami. Jednoduchý, oddychový, no s peknými myšlienkami a zimnou vianočnou atmosférou, ktorá poteší, naladí a zahreje. Navyše ukazuje, že nie je dôležité kde, no s kým tento magický čas prežijeme.

Na sviatky ako stvorené!⁣

 

Za recenziu ďakujeme @papierove_pribehy 

Želám si Vianoce každý deň