Sladké, chutné a navyše aj zdravé dezerty

Pri pohľade na úžasné fotografie dezertov v knihe Sladké ľahkosti by málokomu napadlo, že tieto chutné koláčiky neobsahujú žiadnu múku a žiadny cukor. Farebné kreácie, ktoré vytvorila Francesca Spinelli, sú potešením pre oči a pôžitkom pre chuťové poháriky.

Kniha Sladké ľahkosti obsahuje recepty na sladké dezerty – vegánske, bezlepkové, s použitím prírodných sladidiel a zdravých surovín –, pričom všetky sú odskúšané v známej raw cukrárni Frangipani. Nájdete v nej recepty na pečené aj nepečené torty, koláče, dezertné poháre, drobné chuťovky i sviatočné koláčiky. Bude sa piecť aj rawiť. Pochúťky sú výsledkom fantastických kreácií a sú delikátne, jedinečné a naštartujú vás na cestu zdravého životného štýlu. Posilnia vaše zdravie, potešia vašu rodinu či spríjemnia oslavu s priateľmi. Sú vhodné aj pre ľudí s akýmikoľvek výživovými požiadavkami.

O autorke

Francesca Spinelli sa narodila na Slovensku, no jej korene siahajú až na Sicíliu, odkiaľ pochádza veľká časť jej početnej rodiny. Venuje sa grafickému dizajnu a umeleckej tvorbe. Dlhoročné zdravotné problémy ju priviedli k vegetariánstvu a vegánstvu. Je autorkou kuchárskych kníh Varíme pre planétu a Varenie a Rawenie, ktorú tvorila so Zuzanou Antalíkovou. Je spolumajiteľkou spoločnosti Frangipani Vitality Bar, ktorá sa od roku 2013 venuje výrobe vegánskych bezlepkových nepečených tort a koláčov, ktoré nájdete v mnohých bratislavských kaviarňach.