Mrazivý triler Čo nevieš

Na pulty kníhkupectiev sa práve dostal mrazivý triler Čo nevieš od autorky JoAnn Chaneyovej. Temný príbeh, ktorý čitateľov udrží v napätí až do poslednej strany, v nich navyše vyvolá aj nepríjemnú otázku: „Ako dobre poznáme svojich susedov?“

Dej knihy sa začína práve tam, kde sa mnohé končia. Pred siedmimi rokmi detektív Paul Hoskins a jeho kolega Ralph Loren vyriešili jeden z najväčších prípadov sériových vrážd v krajine za posledné desaťročia. V suteréne domu Jackyho Seevera vykopali tridsaťjeden tiel. Seever bol obľúbený a úspešný podnikateľ a všetci ho považovali za bezúhonného občana. Žurnalistka Sammie Petersonová si na tomto prípade vybudovala kariéru. Seeverova manželka Gloria tvrdila, že o zločinoch svojho muža nič nevedela a je rovnako prekvapená ako všetci ostatní...

O sedem rokov neskôr Hoskins za trest za náhly výbuch zlosti pracuje na odložených prípadoch, Sammie prišla o vydretú prácu v novinách a teraz v nákupnom centre predáva mejkap a Gloria sa usiluje prežiť vo svete, v ktorom nedokáže ujsť pred pohŕdaním a odsudzovaním. A Seever? Ten stále čaká na vykonanie ortieľa smrti.

Keď sa však objaví séria nových vrážd a policajti zistia, že obete sú spojené so Seeverom, Hoskins je nútený vrátiť sa k prípadu, ktorý ho dodnes máta, Gloria sa proti svojej vôli znova ocitne pod drobnohľadom verejnosti a Sammie si uvedomí, že by to mohla byť šanca získať späť svoj predchádzajúci život. Lenže keď sa raz dostanete do tesnej blízkosti beštiálneho vraha, môžete ešte niekedy žiť ako predtým?

O autorke

JoAnn Chaneyová absolvovala kurz kreatívneho písania UC Riverside’s Palm Desert MFA programme. Žije v Colorade so svojou rodinou. Román Čo nevieš je jej úspešný knižný debut.