Historický román Návrat kurtizány

Prekrásne napísaný príbeh o kedysi najžiadanejšej kurtizáne, v ktorom ožijú Benátky dávnych čias.

Keď sa krásna a vážená Tullia Buffová vracia domov do Benátok, ocitá sa zoči-voči skaze. Je rok 1576, mesto spustošené morom väčšina obyvateľov dávno opustila, no Tullia práve začína bojovať o život a o zachovanie svojich tajomstiev.

Gondolier Sebastiano brázdi celý život benátske kanály a pri tom počúva klebety a škandály. V detstve zachránil svoju rodinu pred biedou po tom, čo sa jeho otcovi vinou Tizianovho syna stala hrozná krivda. Teraz, keď je Tizian mŕtvy a jeho syn si do Benátok prichádza nárokovať dedičstvo, nadíde čas na pomstu.

Tulliino posolstvo, Tizianovo stratené veľdielo a dávne záhady starých Benátok nečakane zasiahnu do životov obyčajných ľudí zo súčasného Londýna a New Yorku.

O autorke

Victoria Blakeová sa narodila v Oxforde. Študovala históriu na oxfordskej Lady Margaret Hall, neskôr získala kvalifikáciu ako právna zástupkyňa. Táto profesia ju však nenapĺňala, preto sa zamestnala vo vydavateľstve, kde zotrvala štyri roky. Potom si našla prácu v kníhkupectve a začala sa venovať písaniu. Je autorkou štvordielnej kriminálnej série o súkromnej detektívke Sam Falconerovej. Pre britský Národný archív napísala dva pravdivé kriminálne príbehy, jeden o Ruth Ellisovej, poslednej žene, ktorá bola popravená v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie a Severného Írska, druhý o Florence Maybrickovej, ktorá bola obvinená z vraždy svojho manžela. V súčasnosti žije v západnom Londýne, rada chodí do kina a do divadla, zaujíma sa o politiku a o šport.