Recenzia - FABLEHAVEN 2: Východ večernice

Knihujeme s Veron

Príbeh tajomného a magického Čarolesa pokračuje v druhej časti série Fablehaven, ktorá tentokrát nesie názov Východ Večernice.

Milujem série, ktoré sú každým dielom lepšie a lepšie, a naplno Vás vytiahnu do príbehu, až tak, že po dočítaní chcete hneď siahnuť po ďalšej časti. To je presne prípad aj série Fablehaven, ktorá sa dá určite považovať za nadčasové dielo, a Brandon Mull je J. K. Rowlingová v nohaviciach. Pýtam sa, prečo tento príbeh nie je ešte sfilmovaný?

Svet, ktorý autor vytvoril, a v tejto časti ho rozvinul ešte viac, je natoľko čarovný, že každý, kto príbeh číta má podvedomú túžbu ho navštíviť. Ale pozor, iba za dňa a minimálne s ochrankou, pretože v lese nás čakajú nie len víly, ale aj iné stvorenia, ktoré nie sú zrovna na zozname tých dobrých.

Beb_Books

Príbeh druhého dielu pokračuje o necelý rok neskôr, kedy sa súrodencom Kendre a Sethovi končí školský rok. Do školy prichádza nový chlapec a oni ani len netušia, že problémy, ktoré vysia vo vzduchu budú súvisieť s Čarolesom. Na leto sa vracajú na miesto činu - k starým rodičom Sorensonovcom. Tí potrebujú ich pomoc, aby spolu zabránili Spoločentvu večernice v uskutočnení ich plánov, ktoré by mali katastrofálne následky nie len pre Čaroles, ale pre celý svet.

Viac..