Návod na obsluhu šéfa

Práca je neodmysliteľnou súčasťou našich životov. A aj ona prináša situácie, o ktorých sa hovorí „napísal sám život“.

V novom románe Renáty Názlerovej Návod na obsluhu šéfa spoznáte skutočné príbehy mužov a žien, ktorí sa vo svojom zamestnaní dopúšťali osudových omylov, a tým si úspešne hádzali polená pod nohy.

Rovnako, ako aj v predchádzajúcich „názlerovkách“, aj v prípade knihy Návod na obsluhu šéfa autorka spolupracovala s terapeutkou a psychologičkou Tamarou Koch.

Aj v práci platí, že pohádať sa vie každý hlupák

Ak túžite po naplnenom živote, potom by ste mali zvládať vzťahové nástrahy a konfliktné situácie. V románe Návod na obsluhu šéfa vám psychologička Tamara Koch predstaví niekoľko prípadov zo svojej praxe, v ktorých radila, ako sa z takýchto konfliktov dostať. Aj vy sa môžete poučiť z príbehov, kde išli ľudia hlavou proti múru. Možno sa tak vyhnete aspoň niektorým zamotaným situáciám, ktoré vôbec nie sú príjemné.

Tri rady Renáty Názlerovej

„Obsluhovať život nie je také zložité, ako by sa mohlo zdať. V podstate potrebujete len tri veci: rešpekt k sebe a k ostatným, úctu k životu a k všetkým jeho podobám a lásku, ktorá si nekladie žiadne podmienky. Je na vás, či si niečo z nich vezmete k srdcu, je to vaša slobodná vôľa,” hovorí autorka Renáta Názlerová vo svojom najnovšom románe Návod na obsluhu šéfa.

Knižná novinka prichádza na trh ako voľné pokračovanie predchádzajúcich úspešných kníh Návod na obsluhu lásky (2015) a Návod na obsluhu dieťaťa (2016), ktoré si získali priazeň a srdcia mnohých čitateľov.

  

 Ako v predchádzajúcich románoch, aj v najnovšej knihe Návod na obsluhu šéfa prebieha popri životoch klientov psychologičky Tamary Koch aj jej súkromný príbeh. A napriek tomu, že začal mať konečne kontúry bežnej reality, opäť sa z nej spoľahlivo vymkol.

O autorke









Photo © Marián Datko

PhDr. Renáta Názlerová vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Dlhé roky pôsobila ako redaktorka a šéfredaktorka, v súčasnosti sa venuje publicistike. Spolupracuje s televíziou JOJ ako scenáristka a herečka (Súdna sieň, Ochrancovia) a moderovala dennú talkshow Supermama. Viac ako päť rokov pracuje ako mediátorka, venuje sa koučingu a firemnému vzdelávaniu.

Hoci s písaním začala vo svojich 12 rokoch, romány plánovala písať až oveľa neskôr: „Hovorila som si, že romány začnem písať, až keď budem na dôchodku. Rozhodla som sa však začať už teraz. Človek predsa nemôže čakať.“

Renáta Názlerová je šťastne vydatá, je hrdou mamou syna Matěja a jej veľkou vášňou je cestovanie.