5 kníh pre Vaše pohodové letné čítanie

Čo by to bolo za leto bez dobrej knihy v ruke. Ukradnite si vzácne chvíľky iba pre seba, kedy sa ponoríte do čítania nových pútavých príbehov. Vychutnajte si to najlepšie z nádielky beletrie tohto leta – čakajú vás strhujúce autentické príbehy, vyčerpávajúce boje za lásku, cesty za hľadaním pravdy a odvahy, ale aj úprimné sebareflexie odhaľujúce najhlbšie zákutia ľudskej duše...

Suleika Jaouad - Medzi dvoma kráľovstvami

Medzi dvoma kralovstvami

Niekedy musíme zažiť pád do najtemnejšej tmy a stratiť všetko, aby sme to museli začať hľadať odznova. Tento skutočný príbeh, z ktorého sa stal bestseller New York Times, sleduje kroky mladej ženy menom Suleika. Namiesto toho, aby si ako dvadsaťdvaročná po presťahovaní do Paríža začala plniť sny a užívala si život, jej diagnostikujú akútnu leukémiu. Stratí prácu, bývanie aj svoju nezávislosť a vracia sa naspäť k rodičom bojovať so zákernou chorobou. O svojom boji píše do stĺpčeka v New York Times. Po štyroch náročných rokoch je konečne zdravá. Lenže hoci zákernú chorobu prežila, vzápätí zisťuje, že vlastne nevie, ako má znova začať žiť normálny život. A tak sa vyberie na stodňovú cestu autom naprieč Amerikou, aby našla odpovede a v neposlednom rade aj samu seba.

Monika Wurm - Nedotknuteľný

Nedotknutelny

Tento romanticko-tragický príbeh o stratách, odvahe, nádeji a láske Vás nenechá chladnými. Chudobný mladík Rahul z indického Bombaja je príslušníkom najnižšej spoločenskej kasty nedotknuteľných a prežíva bezútešný život. Zarába si čistením verejných toaliet a k tomu sem-tam okradne turistov. Keď sa rozhodne spáchať samovraždu, v osudovú noc mu prekazí jeho plány stretnutie so starým mudrcom. Ten mu poradí napraviť si karmu, aby sa mu začalo dariť. Rahul sa rozhodne dať si novú šancu a chce napraviť chyby, ktoré napáchal. Lenže vrátiť ukradnutý mobil neznámej očarujúcej cudzinke sa zmení na skutočnú výzvu. Začne sa dobrodružná cesta do neznámych krajín plná prekvapení a skúšok, ktoré mladíka nenávratne zmenia.

Saskia Sarginsonová - Lavička

Lavicka

Dá sa niečo dávno stratené znova nájsť? Odpoveď budete hľadať v románe Lavička spolu s jeho hlavnými hrdinami Cat a Sam. Príbeh začína tak trochu netradične - na konci. Žena sediaca na lavičke čaká na muža. Tento deň, na ktorom sa dohodli pred desiatimi rokmi, má byť osudovým. V tento deň ich ľúbostný príbeh trvajúci tri desaťročia má skončiť alebo opäť začať. Hoci sa nikdy nemali stretnúť a zamilovať, láska zvíťazila nad rozumom. Neskôr ich však na dlhý čas rozdelilo niekoľko nešťastných náhod a klamstiev. A dnes sedia tu, na lavičke na kopci. Dokážu si odpustiť všetko, čo sa stalo a zmazať dlhé roky, ktoré medzitým ubehli?

Clare Pooleyová - Zápisník pravdy

Zapisnik pravdy

Úprimnosť a pravda dokáže zmeniť ľudský život k lepšiemu, aj keď to občas bolí... Nechajte sa očariť príbehom jedného zápisníka, ktorý spojil osudy šiestich ľudí a vytvoril medzi nimi nečakané putá. Príbeh začína, keď osamelý starý maliar Julian Jessop napíše do jednoduchého zošita pravdu o sebe a nechá ho na stole v miestnej kaviarni. Julian si totiž uvedomuje, že väčšina ľudí nie je k tým druhým úprimná. Jeho zošit nájde majiteľka kaviarne Monica, ktorá doňho zapíše vlastné vyznanie a ponechá ho v neďalekom bare. Zápisník ďalej putuje od jedného človeka k ďalšiemu a zachytáva ich úprimné spovede, najdôvernejšie myšlienky, túžby aj závislosti. Až sa jedného dňa týchto šesť ľudí, každý so svojím vlastným životným príbehom či trápením, stretne v kaviarni u Monicy...

Ashley Farleyová - Požičaný život

Pozicany zivot

Vydajte sa spolu s týmito priateľkami na nevšednú cestu do hlbín vlastnej duše. Náhodné stretnutie Leny a Olivie po tridsiatich rokoch v letiskovom salóniku odhalí podobný osud dvoch žien: Obidve utekajú z domu, pretože sú nespokojné so svojím životom. A tak uzavrú dohodu a na mesiac si vymenia bývanie. Svetaskúsená Olivia sa z ruchu veľkomesta utiahne na chatku v lone prírody, zatiaľ čo utiahnutá Lena sa ocitá v modernom byte uprostred ruchu veľkomesta. Podarí sa im vďaka novému prostrediu získať nadhľad a nájsť odvahu začať odznova? Dokážu ešte obnoviť zabudnutú vieru v lásku?