Fausto Brizzi, autor úspešného románu, navštívil Slovensko



„Najviac stratený deň nášho života je ten, keď sme sa nezasmiali,“ tvrdí známy taliansky režisér a scenárista Fausto Brizzi vo svojom úsmevnom románe Sto dní šťastia.

Je to román o živote, smrti, láske, o rozhodnutiach, ktoré v živote robíme, a o druhých šanciach, ktoré niekedy dostávame. Očarujúci je predovšetkým spôsob, akým autor cez svojho hrdinu pristupuje  k životným situáciám, a to s radosťou, so smiechom a najmä „po taliansky“. Čo by ste robili v prípade, že vám ostáva posledných sto dní života?

Hlavný hrdina Lucio Battistini sa rozhodne čeliť smrti rozhodnutím byť šťastný. Má sto dní na to, aby zistil, aký krásny a zábavný vie byť život, sto dní na to, aby svojim deťom a priateľom zanechal krásne spomienky, ale predovšetkým aby opäť získal srdce svojej manželky.

Fausto Brizzi o románe povedal, že sa preňho stal terapiou a žije tak, akoby každý deň bol tým posledným, a keby len jediný čitateľ urobil to isté, napísať túto knihu malo zmysel.

Román zaznamenal obrovský úspech, práva na jeho vydanie boli predané do 20 krajín a v slovenskom jazyku vychádza práve v týchto dňoch. Pri tejto príležitosti autor navštívil Bratislavu a mohli ste sa s ním stretnúť 22. októbra v kníhkupectve Martinus na Obchodnej ulici.

Jeho návšteva sa uskutočnila v spolupráci vydavateľstva Fortuna Libri a Talianskeho kultúrneho inštitútu v Bratislave.



 

Viac o autorovi >