Návod na obsluhu dieťaťa

Rodičia a deti. Okrem lásky, ktorá s týmto vzťahom priamo súvisí, je to cit, ktorý sa dotýka každého z nás. Všetci sme deti svojich rodičov a mnohí máme rodiny, ktoré nadovšetko milujeme. A tak isto vieme, že ako iné vzťahy, tak aj vzťahy rodičov a detí sú zložité a nie vždy všetko vychádza, ako si predstavujeme. Sú však aj plné nádherných chvíľ, ktoré si pamätáme do konca života.

Aj o tom je knižná novinka Renáty Názlerovej NÁVOD NA OBSLUHU DIEŤAŤA. Autorka hovorí o knihe ako „o zdravo motivačnom románe“, v ktorom predstavuje príbehy slovenských rodín. A zaujímavosťou je, že časť deja sa dokonca odohráva v Tunisku a Maroku! Možno sa v príbehoch spoznáte, možno vám pripomenú niekoho iného, určite vás však chytia za srdce.

Slovenské rodiny a ich príbehy

„Neexistuje na svete nič, čo by vám tak spoľahlivo vrátilo investície ako dieťa. Ak doň vložíte lásku a trpezlivosť, stonásobne vám to vráti. Ak ho obklopíte ľahostajnosťou a odmietaním, stonásobne sa vám to vráti. A ak mu ublížite, život vám to vráti tisícnásobne,” hovorí autorka knihy NÁVOD NA OBSLUHU DIEŤAŤA Renáta Názlerová.„Dieťa má právo plakať, neposlúchať, klamať, vyvádzať. My ho máme s láskou usmerňovať a dopriať mu, aby sa učilo spoznávať hranice,” dodáva.

Román je pokračovaním Názlerovej úspešnej knihy Návod na obsluhu lásky. Ako v predchádzajúcej knihe, aj v Návode na obsluhu dieťaťa sa stretávame so psychologičkou a terapeutkou Tamarou Koch, s ktorou autorka spolupracovala na oboch románoch. Vstupuje do života rodín, aby im ukázala, aký dôležitý je v živote nadhľad, ktorý prináša viac osohu ako hádky. A tiež humor, ktorý ponúka viac šancí na úspech ako zlosť. Aj ona však musí pripustiť, že niekedy je to ťažké, lebo osudu sa prikázať nedá, a v konečnom dôsledku sme všetci len ľudia... Je vždy pripravená pomôcť, a to aj za cenu, že sa niekomu jej rady nebudú páčiť. Rady by totiž mali človeku otvoriť oči... a srdce.

O autorke

PhDr. Renáta Názlerová vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Dlhé roky pôsobila ako redaktorka a šéfredaktorka, v súčasnosti sa venuje publicistike. Spolupracuje s televíziou JOJ ako scenáristka a herečka (Súdna sieň, Ochrancovia) a moderovala dennú talkshow Supermama. Viac ako päť rokov pracuje ako mediátorka, venuje sa koučingu a firemnému vzdelávaniu.

Hoci s písaním začala vo svojich 12 rokoch, romány plánovala písať až oveľa neskôr: „Hovorila som si, že romány začnem písať, až keď budem na dôchodku. Rozhodla som sa však začať už teraz. Človek predsa nemôže čakať.“

Návod na obsluhu lásky, román, na ktorom spolupracovala so psychologičkou a terapeutkou Tamarou Koch, vyšiel v roku 2015 a získal priazeň a srdcia mnohých čitateľov.

Renáta Názlerová je šťastne vydatá, je hrdou mamou syna Matěja a jej veľkou vášňou je cestovanie.