Krst knihy Rok v slovenskej ľudovej kuchyni





V bratislavskom kníhkupectve Panta Rhei sa v utorok 9. novembra 2016 uskutočnil krst novej kuchárskej knihy známej etnologičky Kataríny Nádaskej Rok v slovenskej ľudovej kuchyni. Autorka v knihe prináša pohľad na tradičné jedlá a nápoje v živote našich predkov, zaujímavosti o spôsoboch stolovania, o príprave jedál a o surovinách, z ktorých sa tradičné pokrmy pripravovali. Cieľom publikácie je spoznať originálne farby, vône a chute Slovenska. 

Podujatie moderoval znalec dobrých kníh Dado Nagy a spoluautorky a blogerky zo zdravej školy varenia Jem iné Aneta Vaculíková (Orosiová) a Janica Lacová. Knižnú novinku uviedla do života známa moderátorka Iveta Malachovská.

Knihu v prítomnosti autorky Kataríny Nádaskej, spoluautoriek Anety Vaculíkovej (Orosiovej), Janice Lacovej a Dada Nagya krstná mama pokrstila soľou, medom a múkou. Prečo práve týmito ingrediencia? Nuž preto, lebo soľ a med sa v minulosti pri príprave jedál používali najviac. Autorka vzápätí predstavila tzv. rituál šťastia - fúkla do múky smerom do publika, aby sa symbolicky kniha dostala do sŕdc čitateľov.

Po slávnostnom prípitku nasledovali mediálne rozhovory s autorkou, spoluautorkami a autogramiáda.

Pozrite si niekoľko fotografií z krstu.