Tradičné dezerty, ako ich nepoznáte!

Aj vy zbožňujete tradičné dezerty ako palacinky, jablkové a orechové záviny alebo lekvárové perky? Odteraz si ich môžete vďaka novej knihe receptov Tradičné dezerty zdravo a chutne vychutnať v zdravšej podobe!

Odborníčka na optimálnu výživu Tina Zlatoš Turnerová prepracovala tradičné recepty, ktoré zozbierala jej teta Gitka, tak, aby nestratili na kvalite a mohli ste si na ich zdravšej verzii zamaškrtiť častejšie a bez výčitiek.

Prísady: láska, úcta a tradícia

Príprava tradičných sladkých receptov je a vždy aj bola rodinnou výsadou. Skúsenosti a láskavé ruky starých mám totiž nikdy nenahradí veľkovýroba. Známej odborníčke na optimálnu výživu Tine Zlatoš Turnerovej a jej tete, vychýrenej cukrárke Gitke Horčičákovej, sa knihou Tradičné dezerty zdravo a chutne podarilo niečo výnimočné! Spojili tradičnosť v kuchyni so zdravým a moderným stravovaním. Práve láska k rodine, tradíciám, ale aj túžba po zdraví a vitalite sú hlavnými piliermi, ktoré viedli autorky k zostaveniu tejto knihy. Výsledkom sú chutné a zároveň zdravé recepty, ktoré si určite obľúbite nielen vy, ale aj celá vaša rodina.

Milované recepty v zdravšej podobe

Kniha Tradičné dezerty zdravo a chutne obsahuje 50 receptov, ktorých prípravu zvládnete, aj keď v kuchyni nie ste práve doma. Každý dezert je doplnený lákavou fotografiou a zahŕňa informáciu o nutričných hodnotách. Niektoré recepty sú v upravenej podobe vhodné pre diabetikov či alergikov. V knižke nájdete aj zaujímavé komentáre Vlada Zlatoša, odborníka na optimálnu výživu a manžela Tiny Zlatoš Turnerovej.

Vo väčšine dezertov autorky nahradili klasickú múku špaldovou, prípadne ju obohatili kokosovou či mandľovou múčkou. Využijete aj stéviu, med, kokosový cukor a olej. Tradičnými ingredienciami, ktoré sú v receptoch ponechané, sú orechy, džemy, kvasnice, plnotučné mliečne potraviny i čerstvé ovocie. Všetky používané potraviny sú dostupné v našich obchodoch.

O autorkách

Tina Zlatoš Turnerová je odborníčka na optimálnu životosprávu a so svojím manželom Vladom Zlatošom už viac ako 15 rokov pôsobí v oblasti zdravia a športu. Dohliadajú na správnu životosprávu slovenských olympionikov, špičkových športovcov a svojím blogom motivujú desaťtisíce ľudí zo Slovenska a z Česka.

Je autorkou a spoluautorkou niekoľkých knižných publikácii z oblasti športu, zdravia, ale aj umenia (porekadlá, básne, maľba, fotografia). Fotografovaniu sa venuje od roku 2001, na konte má niekoľko autorských výstav v rámci Slovenska. Okrem toho je reprezentantkou Slovenska v plážovom volejbale a trénerkou vlastnej Beach volejbalovej akadémie.

Teta Margita Horčičáková, rodená Zagorová (1942), bola najstaršia zo šiestich súrodencov a preto bola nútená pomáhať mame v kuchyni od malička. Pečenie a varenie jej prirástlo k srdcu. V roku 1962 sa šťastne vydala za manžela Martina a majú dve deti a štyri vnúčatá. Už dlhšie je na dôchodku a stále pečie na objednávky rôzne druhy toriet, koláčov na svadby, oslavy, výročia a iné príležitosti.