Mária Tóthová Šimčáková


© Ivona Orešková

(1968)

Mgr. Mária Tóthová Šimčáková je úspešná detská psychologička. Práci s deťmi sa venuje už 24 rokov, pričom vyše 14 rokov pôsobila ako školská psychologička v základnej škole a gymnáziu v Bratislave. Pracuje s deťmi s rôznymi problémami, s celými rodinami, s učiteľmi a so školskými kolektívmi.

Je členkou Rady pre reklamu ako odborníčka na problematiku reklamy so zameraním na deti. Je autorkou mnohých programov pre deti a mládež, napríklad pre Nadáciu otvorenej spoločnosti, Slovenskú humanitnú radu, Nadáciu Milana Šimečku či Nadáciu pre deti Slovenska, ktoré aj lektoruje.

Prispieva do rôznych odborných aj iných publikácií, vedie internetové poradne niekoľkých časopisov, je odbornou garantkou programu Deti na nete (www.detinanete.sk). Veľa skúseností s riešením ťažkostí pri výchove detí získala priamo v rodinách na Slovensku v relácii Pestúnka. Je šťastnou mamou dvoch detí.

Vo vydavateľstve Fortuna Libri jej vyšli publikácie Som rodič a čo s tým? (2014), Som rodič a čo s tým? 2 (2015) a Testujme a rozvíjajme svoje dieťa (2016).