Sylvia Dayová


© Ian Spanier Photography 2014

Twitter: @SylDay

(1973)

Sylvia Dayová sa narodila v Los Angeles, vyrastala v Orange County (the O. C.) v Kalifornii a neskôr žila v Monterey Oceanside. Sylvia teraz žije v Las Vegas (Nevada), ale občas sa teší jej pied-à-terre na Upper West Side v Manhattane (New York). Domnieva sa, že tieto dve živé, energické mestá, ktoré nikdy nespia, sú ideálnym miestom pre spisovateľa, ktorého pracovný čas je rovnako nepredvídateľný ako jeho postavy.

Je autorka vyše dvadsiatich medzinárodných bestsellerov, ktoré sa pravidelne umiestňujú na prvých priečkach denníka New York Times. V jej pestrom životopise nájdeme povolania ako zamestnankyňa zábavného parku, ale aj tlmočníčka z ruštiny a vyšetrovateľka pre Americkú vojenskú informačnú službu. Dnes sa už venuje len písaniu. Jej príbehy boli preložené do ruštiny, japončiny, portugalčiny, nemčiny, češtiny, taliančiny a thajčiny.

Viac ako desať jej románov je ovenčených oceneniami a predávajú sa vo vyše štyridsiatich krajinách. V dvadsiatich ôsmich krajinách sú jej romány bestsellermi a ako autorka je nesmierne obľúbená u čitateľov viacerých žánrov. V tlači sú milióny exemplárov jej kníh. Sylvia Dayová bola nominovaná na ocenenie Goodreads Choice Award v kategórii Najlepší autor a jej dielo ohodnotili ako najlepšiu romantickú prózu Amazonu. Získala ocenenie recenzentov z RT Book Reviews a dva razy bola nominovaná na prestížnu cenu RITA, ktorú udeľuje asociácia Romance Writers of America. V súčasnosti je prezidentkou tejto asociácie, ktorá združuje vyše 10-tisíc autorov a autoriek. K jej najnovším projektom patrí zmluva s časopisom Cosmopolitan a s vydavateľstvom Harlequin, v rámci ktorej uvedie edíciu Cosmo Red Hot Reads zo série Harlequin.

Knihy od tohto autora: