PaedDr. Petra Arslan Šinková

PaeDr. Petra Arslan Šinková je detská psychologička s dlhoročnou praxou. Je zakladateľkou a riaditeľkou poradenského centra Centrum Dr.Sindelar, ktoré sa zaoberá diagnostikou a terapiou príčin porúch učenia, pozornosti a správania. Od roku 2019 pôsobí ako odborná konzultantka pre Nadáciu Markíza.

Čítať ďalej →

Vlado Zlatoš

Od roku 2000 sa venuje optimalizácii stravovania a funkčným formám pohybu (zápasenie, silová gymnastika, parkour, freerun). Považuje sa za pohybového generalistu a nízkosacharidovo až ketogenicky sa stravuje od roku 2010. Od roku 2006 pracuje na projektoch, o ktoré je prirodzený záujem, lebo riešia problémy mnohých ľudí. .

Čítať ďalej →

Eugen Ovidiu Chirovici

Eugen Ovidiu Chirovici pochádza z rodiny s rumunsko-maďarsko-nemeckým pôvodom. Narodil sa a vyrastal vo Fagaraše, malom mestečku v južnej Transylvánii v Rumunsku. Príbehy začal písať asi ako desaťročný, no kým sa napokon rozhodol riskovať dráhu spisovateľa na plný úväzok, robil všeličo. Pracoval ako novinár a televízny reportér a od roku 2013 sa venuje výhradne literatúre.

Čítať ďalej →

Dana Hlavatá

Dana Hlavatá sa narodila 27. júna 1957 v Zábřehu nad Ostravicí (okr. Karviná). Od piatich rokov žije v Bratislave. Vyštudovala žurnalistiku, už vyše 20 rokov pracuje ako televízna dramaturgička v Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS). Dramaturgicky sa podieľala na reláciách pre deti, akými boli Maškrtníček, Elá hop, Objavy Majstra N, Daj si čas a Príbehy spod Karpát.

Čítať ďalej →

Renáta Názlerová

PhDr. Renáta Názlerová vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Dlhé roky pôsobila ako redaktorka a šéfredaktorka, v súčasnosti sa venuje publicistike. Spolupracuje s televíziou JOJ ako scenáristka a herečka (Súdna sieň, Ochrancovia) a moderuje dennú talkshow Supermama.

Čítať ďalej →

Hana Primusová

Hana Primusová sa narodila 30. decembra v Prahe. Vyštudovala vývojovú biológiu a genetiku na Prírodovedeckej fakulte UK. Po ročnej stáži v Ústave experimentálnej medicíny svet vedy opustila a pracovala ako redaktorka vo vydavateľstvách i v časopisoch ako publicistka, spisovateľka a scenáristka.

Čítať ďalej →

Tina Zlatoš Turnerová

Tina Zlatoš Turnerová je odborníčka na optimálnu životosprávu a so svojím manželom Vladom Zlatošom už viac ako 15 rokov pôsobí v oblasti zdravia a športu. Dohliadajú na správnu životosprávu slovenských olympionikov, špičkových športovcov, svojím blogom motivujú desaťtisíce ľudí zo Slovenska a z Česka.

Čítať ďalej →