Čerešnička na torte

V týchto dňoch vychádza kniha veľmi šikovnej mladej cukrárky Kataríny Kaššovej, známej aj z televíznej obrazovky. Hneď po skončení vysokej školy sa začala venovať svojej najväčšej vášni – pečeniu.

Veľmi skoro prišla na to, že vlastne táto záľuba je pre ňu práca, ktorá ju napĺňa. O tom, že sa vydala vo svojom živote správnym smerom, ju presviedča spokojnosť a rastúci záujem ľudí o jej kreatívne dezerty. Katka totiž okrem potrebných, bežne dostupných ingrediencií do dezertov vnáša lásku a pozitívnu energiu, ktoré sa odzrkadľujú na výslednej podobe aj chuti dezertov. Príprava väčšiny receptov v knihe je jednoduchá a zvládne ju aj začiatočníčka. Ako autorka hovorí: „Na pečení mám najradšej jednoduchosť a prirodzenosť. Páči sa mi, keď je torta ozdobená tematicky podľa ročného obdobia či keď jej vzhľad odzrkadľuje príchuť, prípadne účel, na ktorý bola zhotovená.“

Knižka obsahuje vyše štyridsať autorkiných najobľúbenejších receptov na rôzne koláče, cheescaky, slávnostné cupcaky či tortičky na každú príležitosť. Zloženie sladkostí je postavené najmä na prírodných, kvalitných a bežne dostupných ingredienciách.

Na zdobenie autorka využíva rôzne druhy sezónneho ovocia, čokoládové dekorácie, živé kvety, orechy a mnohé iné vlastnoručne vyrobené doplnky, ktoré tortám dodávajú jedinečný vzhľad. 

Polonahá vanilková torta s ovocím

Okrem receptov na jednoduchšie dezerty v knihe nájdete aj návody, ako upiecť, poskladať a ozdobiť moderné naked cakes, ako pripraviť štandardné, mini či takzvané giant cupcakes, alebo spôsob, akým jednoducho a chutne zhotoviť originálnu dekoráciu a vytvoriť unikátnu tortu.

Nepečený jahodový cheesecake

Všetky recepty vrátane vlastnoručne pripravovaných ozdôb sprevádzajú nádherné fotografie.

O autorke

Katarína Kaššová, vyštudovaná ekonómka, sa do pečenia pustila na študijnom pobyte v Prahe v roku 2012. Založila si blog, kde zapisovala recepty, najprv len pre svoju potrebu, neskôr zaujal aj kamarátky, a tak sa éterom začal šíriť príbeh o mladej cukrárke.

Na otázku, či sa naozaj chce živiť pečením, sa zasmeje a so zdravým sebavedomím odpovie: „Jasné, veď robím, čo ma baví.“